Marsa 2012 yılından bu yana tohumlama projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliği ile meslek liselerinde ve üniversitelerin gastronomi bölümlerinde eğitimler vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Marsa’nın demonstrasyon ustaları Yaşar Sadıkoğlu ve Ramazan Çetiner, 7 Aralık’ta Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Aşçılık Yüksek Okulu öğrencileri ile bir araya gelerek onlara temel pastacılık eğitimi verdiler.
Üniversitenin gastronomi bölümünden 33 öğrencinin katıldığı eğitimde; yağlı hamur, milföy hamuru, poğaça ve çörek hazırlamada dikkat edilecek hususların yanı sıra, turlamalı hamur teknikleri, genel amaçlı yağların kullanımı hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler eğitimin sonunda Ustam ürünleriyle birbirinden lezzetli tatlı-tuzlu kurabiyeler, poğaça ve kruvasan hazırladılar.