1
Margarin ve Sıvıyağ
Değişik yağ miktarları (%40, %60, %70, %82), kompozisyonları ve değişik üretim yöntemi ile farklı amaçlara uygun yağ üretmek mümkündür. Ayçiçek, kanola, palm ve pamuk yağı gibi %100 saf bitkisel yağlardan üretilirler.
Üretim süreci bu yağların saflaştırılması ile başlar.
Margarin Çeşitleri; TSE 2812 Margarin standardında , Margarinler kullanma yerlerine göre 3`e ayrılmıştır:
1. Kahvaltılık (Sofra) Margarin
2. Mutfak (Yemeklik) Margarini
3. Gıda Sanayi Margarini
İçerdiği Tuz miktarına göre de; TUZLU ve TUZSUZ olmak üzere 2 türdür. Tarım Bakanlığı Gıda Kodeks Komitesi tarafından TSE 2812 Margarin Standardı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Yakında AB Margarin Direktifi ve Codex Alimentarius ile uyumlu yeni Margarin Kodeksi yayınlanıp yürürlüğe girecektir.
• Kullanılan hamyağ kalitesi,
• Uygulanan teknolojiler,
• Standart üretim koşulları,
• GMP (Good Manufacturing Practices - İyi Üretim Kuralları) ve HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points - Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları) konularındaki duyarlılıklar,
• Ürün performansları,
• Uygun ambalaj malzemeleri,
• Satış ve pazarlama aktiviteleri ve bütün kriterlerin bazını oluşturan önce KALİTE anlayışıdır.
Kolesterol bazı vücut fonksiyonları için ihtiyaç duyulan yağa benzer maddedir. Kandaki kolesterolün sadece 1/4'ünü yediğimiz yiyeceklerden alırız, geriye kalan 3/4'ünü vücudun kendisi karaciğerde üretir.
İnsanların ve hayvanların vücudu kolesterol üretir. Bu nedenle hayvansal besinlerde (et, süt, yumurta, tereyağı, vb.) kolesterol vardır.
Vücudun çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan tamamen bitkisel yağlardan ve sağlığa zararlı olmadığı tüm dünyaca kabul edilmiş katkı maddelerinden üretildiklerinden zararlı değildirler. Hem besleyici hem de vitamin yönünden vücuda katkı sağlarlar. Ayrıca kolesterol içermediğinden ve doymuş yağ oranı daha düşük olduğundan tereyağından daha sağlıklıdır.
İnsanların ve hayvanların vücudu kolesterol üretir. Bu nedenle hayvansal besinlerde (et, süt, yumurta, tereyağı vb.) kolesterol vardır.
MARSA olarak fason üretim yapıyoruz.
MARSA olarak üretimi gerçekleştirilen, ürün yelpazemizde bulunmakta olan her bir kalem ürünümüzün teknik spesifikasyonları bulunmaktadır. Ayrıca, üretilen her bir parti bazında da ilgili üretime ait analiz sertifikası düzenlenmektedir.
MARSA olarak TSE Laboratuvar Belgesi 17025, TSE EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi , TSE ISO EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, TSE Çevre Yönetim Sistemi, 14000, TSE İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi 18001, BRC (British Retail Consortium) sertifikalarımız bulunmaktadır.
İhracatın yapılacağı ülke şartlarına en uygun nakliye şekli seçilir. Bu seçimde en önemli unsur taşımanın güvenilir yapılmasıdır.
Ortalama termin süreleri, ülkeye ve taşıma şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Minimum yükleme miktarı, navlunda efektiflik sağlama açısından, taşıma şekline bağlı olarak, kamyon / tır / vagon / konteyner’in kapasitesine göre değişir. Bu taşıma şekillerinin kapasitesinden daha düşük tonajlarda taşınması navlunda ve dolayısıyla ürünün satış fiyatında maliyet artışlarına yol açabilir.
Mayıs-Ekim döneminde (hava koşullarına göre bu zaman değişiklik gösterebilir) paket margarin ve endüstriyel ürünlerimizde soğutuculu taşıma yapmaktayız.
Gıda ürünü olduğu için, özellikle tercih edilen başka ürünlerle birlikte taşınmamasıdır, ama böyle bir durum söz konusu değilse, kokulu olmayan gıda ürünleri ile birlikte taşınabilir. Deterjan ve kötü kokulu, dökülmesi kolay başka ürünlerle birlikte taşınamaz.
Ürünlerinizde domuz yağı ya da bunu içeren katkı maddeleri var mı?
Ürünlerimizde domuz yağı ya da bunu içeren katkı maddeleri bulunmamaktadır.Margarin Ne demektir? Çeşitleri ve Sınıfları nelerdir?
Margarinler; Renk, lezzet ve yapı olarak aynen tereyağı`na benzeyen bir emülsiyon ürünü olup; bitkisel yağ, süt (kahvaltılık margarinlerde kullanılır), su ve diğer katkı maddelerden oluşur.Değişik yağ miktarları (%40, %60, %70, %82), kompozisyonları ve değişik üretim yöntemi ile farklı amaçlara uygun yağ üretmek mümkündür. Ayçiçek, kanola, palm ve pamuk yağı gibi %100 saf bitkisel yağlardan üretilirler.
Üretim süreci bu yağların saflaştırılması ile başlar.
Margarin Çeşitleri; TSE 2812 Margarin standardında , Margarinler kullanma yerlerine göre 3`e ayrılmıştır:
1. Kahvaltılık (Sofra) Margarin
2. Mutfak (Yemeklik) Margarini
3. Gıda Sanayi Margarini
İçerdiği Tuz miktarına göre de; TUZLU ve TUZSUZ olmak üzere 2 türdür. Tarım Bakanlığı Gıda Kodeks Komitesi tarafından TSE 2812 Margarin Standardı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Yakında AB Margarin Direktifi ve Codex Alimentarius ile uyumlu yeni Margarin Kodeksi yayınlanıp yürürlüğe girecektir.
Bir ürünü rakiplerine göre daha kaliteli (daha pahalı) yapan unsurlar nelerdir?
Bir ürünü rakiplerine göre daha kaliteli (daha pahalı) yapan kriterler;• Kullanılan hamyağ kalitesi,
• Uygulanan teknolojiler,
• Standart üretim koşulları,
• GMP (Good Manufacturing Practices - İyi Üretim Kuralları) ve HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points - Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları) konularındaki duyarlılıklar,
• Ürün performansları,
• Uygun ambalaj malzemeleri,
• Satış ve pazarlama aktiviteleri ve bütün kriterlerin bazını oluşturan önce KALİTE anlayışıdır.
Kolesterol nedir? Ürünlerinizde var mıdır?
Kolesterol bazı vücut fonksiyonları için ihtiyaç duyulan yağa benzer maddedir. Kandaki kolesterolün sadece 1/4'ünü yediğimiz yiyeceklerden alırız, geriye kalan 3/4'ünü vücudun kendisi karaciğerde üretir.
İnsanların ve hayvanların vücudu kolesterol üretir. Bu nedenle hayvansal besinlerde (et, süt, yumurta, tereyağı, vb.) kolesterol vardır.
Bitkisel gıdalarda kolesterol bulunmaz. Türkiye'de üretilen margarinler bitkisel yağlardan yapıldıkları için kolesterol içermez. Margarin sağlığa zararlı mıdır?
www.7Gercek.comVücudun çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan tamamen bitkisel yağlardan ve sağlığa zararlı olmadığı tüm dünyaca kabul edilmiş katkı maddelerinden üretildiklerinden zararlı değildirler. Hem besleyici hem de vitamin yönünden vücuda katkı sağlarlar. Ayrıca kolesterol içermediğinden ve doymuş yağ oranı daha düşük olduğundan tereyağından daha sağlıklıdır.
Margarinlerde kolesterol var mıdır?
İnsanların ve hayvanların vücudu kolesterol üretir. Bu nedenle hayvansal besinlerde (et, süt, yumurta, tereyağı vb.) kolesterol vardır.
Bitkisel gıdalarda ise kolesterol bulunmaz. Türkiye'de üretilen margarinler bitkisel yağlardan yapıldıkları için kolesterol içermezler. Fason üretim yapıyor musunuz?
MARSA olarak fason üretim yapıyoruz.
Analiz sertifikanız var mı?
MARSA olarak üretimi gerçekleştirilen, ürün yelpazemizde bulunmakta olan her bir kalem ürünümüzün teknik spesifikasyonları bulunmaktadır. Ayrıca, üretilen her bir parti bazında da ilgili üretime ait analiz sertifikası düzenlenmektedir.
Kalite sertifikanız var mı?
MARSA olarak TSE Laboratuvar Belgesi 17025, TSE EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi , TSE ISO EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, TSE Çevre Yönetim Sistemi, 14000, TSE İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi 18001, BRC (British Retail Consortium) sertifikalarımız bulunmaktadır.
Hangi nakliye araçlarını kullanıyorsunuz; tır, tren, gemi?
İhracatın yapılacağı ülke şartlarına en uygun nakliye şekli seçilir. Bu seçimde en önemli unsur taşımanın güvenilir yapılmasıdır.
Ortalama termin süreleri nelerdir?
Ortalama termin süreleri, ülkeye ve taşıma şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Minimum yükleme miktarı nedir?
Minimum yükleme miktarı, navlunda efektiflik sağlama açısından, taşıma şekline bağlı olarak, kamyon / tır / vagon / konteyner’in kapasitesine göre değişir. Bu taşıma şekillerinin kapasitesinden daha düşük tonajlarda taşınması navlunda ve dolayısıyla ürünün satış fiyatında maliyet artışlarına yol açabilir.
Soğutuculu taşıma ne zaman gereklidir?
Mayıs-Ekim döneminde (hava koşullarına göre bu zaman değişiklik gösterebilir) paket margarin ve endüstriyel ürünlerimizde soğutuculu taşıma yapmaktayız.
Ürünler başka ürünlerle karışık taşınabilir mi?
Gıda ürünü olduğu için, özellikle tercih edilen başka ürünlerle birlikte taşınmamasıdır, ama böyle bir durum söz konusu değilse, kokulu olmayan gıda ürünleri ile birlikte taşınabilir. Deterjan ve kötü kokulu, dökülmesi kolay başka ürünlerle birlikte taşınamaz.
2
Makarna ve Mutfak Ürünleri
Evet. 1922 yılında üretime başlayan Piyale ilk Türk markası olma özelliğini taşımaktadır.
Paketin üzerinde bulunan pişme süresine uyulmadığında, pişirme esnasında kaynamanın yeterli olmaması, uzun süre sıcak suda makarnanın kalması halinde; ürün içeriğinde kullanılması gereken durum buğdayı yerine ekmeklik buğday kullanılması halinde makarna hamurlaşır.
Makarna paketlerini, pişirmeden iki yıl kadar muhafaza edebilirsiniz. Makarna paketlerini serin ve kuru bir yerde saklayınız. İlk aldığınız makarnayı, ilk olarak pişiriniz ve yeni bir paket açmadan bir önce açtığınız paketi mutlaka bitiriniz. Pişirilmiş makarnalarınızı, hava almayan bir kabın içinde 3 ile 5 gün arasında saklayabilirsiniz. Bir miktar sıvı yağ eklerseniz, makarnalarınız birbirine yapışmaz. Pişmiş makarnalarınızı soslarıyla karıştırıp saklamayınız.
Makarna iyi bir enerji kaynağıdır. 1 porsiyon makarnada 355 kcal (100g) enerji verir. Vitamin ve mineral deposudur. 1 porsiyon pişmiş makarna ile; günlük tiamin, niacin, riboflavin, folik asit, pantatonik asit, demir, potasyum magnezyum ihtiyacının %20’sini karşılayabilmek mümkündür. Sodyum içeriği çok düşüktür. Protein kaynağıdır. 1 porsiyon pişmiş makarna ile günlük esansiyel amino asit ihtiyacının %50’sini karşılayabilmektedir. Hazmedilebilir.
Makarna doğal olarak bünyesinde kolesterol içermez. Pişirildikten sonra ilave edilen sos vb. maddeler ile kullanılan yağ dikkatli seçildiğinde kolesterol diyeti yapanlar için ideal bir mönüdür.
İdeal bir makarnanın rengi kehribar sarısı olmalıdır. Durum buğdayı kullanıldığı takdirde bu renk elde edilebilmektedir. Makarna rengi kullanılan buğdayın kalitesine göre değişiklik göstermektedir.
Makarna irmik ve sudan yapılır. Yumurta konmaz. Eğer “Yumurtalı makarna” üretilecekse yumurta ilavesi yapılır.
Durum buğdayı makarnada aranan sarı rengi veren pigment maddesi yüksek, karbonhidrat miktarı daha az, protein kalitesi daha fazla bir buğday cinsidir. Üretim aşamasında teknolojik üstünlük sağlar, pişme kalitesini yükseltir.
Piyale İlk Türk Makarnası mıdır?
Evet. 1922 yılında üretime başlayan Piyale ilk Türk markası olma özelliğini taşımaktadır.
Makarna neden hamurlaşır?
Paketin üzerinde bulunan pişme süresine uyulmadığında, pişirme esnasında kaynamanın yeterli olmaması, uzun süre sıcak suda makarnanın kalması halinde; ürün içeriğinde kullanılması gereken durum buğdayı yerine ekmeklik buğday kullanılması halinde makarna hamurlaşır.
Makarna nasıl saklanmalıdır?
Makarna paketlerini, pişirmeden iki yıl kadar muhafaza edebilirsiniz. Makarna paketlerini serin ve kuru bir yerde saklayınız. İlk aldığınız makarnayı, ilk olarak pişiriniz ve yeni bir paket açmadan bir önce açtığınız paketi mutlaka bitiriniz. Pişirilmiş makarnalarınızı, hava almayan bir kabın içinde 3 ile 5 gün arasında saklayabilirsiniz. Bir miktar sıvı yağ eklerseniz, makarnalarınız birbirine yapışmaz. Pişmiş makarnalarınızı soslarıyla karıştırıp saklamayınız.
Makarnanın besleyici özellikleri nelerdir?
Makarna iyi bir enerji kaynağıdır. 1 porsiyon makarnada 355 kcal (100g) enerji verir. Vitamin ve mineral deposudur. 1 porsiyon pişmiş makarna ile; günlük tiamin, niacin, riboflavin, folik asit, pantatonik asit, demir, potasyum magnezyum ihtiyacının %20’sini karşılayabilmek mümkündür. Sodyum içeriği çok düşüktür. Protein kaynağıdır. 1 porsiyon pişmiş makarna ile günlük esansiyel amino asit ihtiyacının %50’sini karşılayabilmektedir. Hazmedilebilir.
Makarna kolesterol içerir mi?
Makarna doğal olarak bünyesinde kolesterol içermez. Pişirildikten sonra ilave edilen sos vb. maddeler ile kullanılan yağ dikkatli seçildiğinde kolesterol diyeti yapanlar için ideal bir mönüdür.
Makarnaların renkleri neden farklıdır?
İdeal bir makarnanın rengi kehribar sarısı olmalıdır. Durum buğdayı kullanıldığı takdirde bu renk elde edilebilmektedir. Makarna rengi kullanılan buğdayın kalitesine göre değişiklik göstermektedir.
Makarna neden yapılır? Yumurta da konur mu?
Makarna irmik ve sudan yapılır. Yumurta konmaz. Eğer “Yumurtalı makarna” üretilecekse yumurta ilavesi yapılır.
Durum buğdayı ne demektir?
Durum buğdayı makarnada aranan sarı rengi veren pigment maddesi yüksek, karbonhidrat miktarı daha az, protein kalitesi daha fazla bir buğday cinsidir. Üretim aşamasında teknolojik üstünlük sağlar, pişme kalitesini yükseltir.